2. Sınıf Saatler

2. sınıf saatler, 2. sınıf saatler etkinlik çalışmaları 10 sayfadan oluşmaktadır. Ayrıca hazırladığımız çalışma sayfaları pdf formatında hazırlanmıştır. Son olarak çalışmalarımızı sayfanın altında bulunan indir butonuna tıklayarak kolayca indirebilirsiniz.

2. sınıf saatler konusunda ilk olarak tam ve yarım saatleri ele aldık. Bu çalışmalar olabildiğince sade ve anlaşılırdır. Böylelikle öğrenciler çalışmayı hızlı bir şekilde anlayıp yapabileceklerdir. Daha sonrasında bu yıl saatler konusunda yeni alt başlığımız çeyrek saatler yer almaktadır. 2. sınıf çeyrek saatler konusunda özellikle çeyrek kala kavramının öğreniminde öğrenciler zorlanmaktadır. Bundan dolayı olabildiğince hazırladığımız saat örneklerinde çeyrek kala kavramının öğretimine odaklandık. Sonrasında 2. sınıf yeni öğrenilecek olan öğleden sonra ve öğleden önce kavramlarının olduğu örneklere yer verdik. Son olarak tüm bu saat örneklerinin bulunduğu örnekleri karışık olarak hazırladığımız çalışma sayfaları bulunmaktadır.

Çalışmalarımızı hazırlarken özellikle kendi sınıflarımızda öğrencilerimizin zorlandığı aşamaları örnek alarak çalışma sayfa dağılımlarını hazırlamaktayız. Özellikle çeyrek kala kavramında hazırladığımız özgün sayfalarımız sayesinde bu zor kavramın öğretimini sınıftaki tüm öğrencilerinize öğretme fırsatı bulabilirsiniz.

2. Sınıf Saatler Konu Anlatımı

  1. Tam Saatler: Bir saat tam 60 dakikaya denk gelir. Saat tam olduğunda, dakika ibresi saat 12’yi gösterir. Örneğin, saat 3, saat 6, saat 9 gibi. Bu saatlerde dakika ibresi “12” rakamına tam olarak işaret eder.
  2. Yarım Saatler: Yarım saat, 30 dakikaya denk gelir. Saat ibresi tam olarak bir saat rakamının ortasına geldiğinde yani tam olarak 6’da veya 12’de olduğunda, dakika ibresi “6” veya “12” rakamının üzerine gelir. Örneğin, saat 6’nın yarısı 6:30’dur, saat 12’nin yarısı ise 12:30’dur.
  3. Çeyrek Saatler: Çeyrek saat, 15 dakikaya denk gelir. Saat ibresi tam olarak bir saat rakamının çeyreğinde yani 3, 6, 9 veya 12 rakamlarının üzerindeyken, dakika ibresi “3”, “6”, “9” veya “12” rakamlarının üzerine gelir. Örneğin, saat 3’ün çeyreği 3:15’tir, saat 6’nın çeyreği 6:15’tir.

Son olarak 2. sınıf saatler konusu öğretiminde hazırladığımız çalışma sayfaları ile bol bol etkinlik yapıp öğrencilerinizin öğrenmelerini daha kalıcı hale getirebilirsiniz.

2.Sınıf Matematik dersi için hazırlamış olduğumuz tüm içerikleri incelemek için tıklayınız.

Bizi instagram’dan takip etmek için tıklayınız.

Telegram kanalımıza katılmak için tıklayınız.

Facebook adresimizi takip etmek için tıklayınız.