3. Sınıf Afet ve Acil Durumlar

3. sınıf afet ve acil durumlar konu anlatımı etkinliğimizle siz değerli okurlarımızlayız. Bu hafta hayat bilgisi dersinde sizlerle birlikte afet ve acil durumlar çalışma sayfamızı inceleyeceğiz. Etkinlik içeriklerimiz güncel müfredata göre ve PDF formatında hazırlanmıştır. Aşağıda bulunan İNDİR butonuna basarak içeriğe ücretsiz ve hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. Keyifli çalışmalar dileriz.

3. Sınıf Afet ve Acil Durumlar Konu Anlatımı:

Bu dersimizde sizlerle birlikte 3. sınıf afet ve acil durumlar etkinlik içeriklerimize bir göz atacağız. Afetler, doğal veya insan kaynaklı olaylardır ve hayatımızı etkileyebilirler. İşte bazı afetler ve bu durumlarla başa çıkmanın yolları:

1. Deprem: 3. sınıf hayat bilgisi dersi deprem, yerin altında oluşan büyük enerjinin aniden serbest bırakılmasıyla meydana gelir. Eğer bir deprem olduğunda, hemen masanın altına veya kapının yanına sığının ve başınızı korumak için ellerinizle kafanızı kapatın.
2. Yangın: 3. sınıf hayat bilgisi dersi yangın, ısı ve alevlerin kontrolsüz yayılması sonucu ortaya çıkar. Eğer bir yangın çıkarsa, hemen yangın alarmını çalıştırın ve sakin bir şekilde hemen dışarı çıkın. Alevlerin olduğu yere gitmeyin, yanmış kapı kollarını dokunmayın ve çıkarken nefesinizi korumak için bir bez veya elbise ile ağzınızı kapatabilirsiniz.
3. Sel: 3. sınıf hayat bilgisi dersi sel, aşırı yağış veya barajların yıkılması sonucu oluşan su baskınlarıdır. Eğer bir sel tehlikesi varsa, yüksek bir yere çıkın ve suların yükselmesini bekleyin. Eğer suyun içindeyseniz, hemen en yakın yüksek noktaya tırmanın ve yardım bekleyin.
4. Fırtına: 3. sınıf hayat bilgisi dersi fırtına, güçlü rüzgarlar, şiddetli yağış ve hatta hortumlarla karakterizedir. Bir fırtına olduğunda, pencereleri kapatın, dışarı çıkmayın ve mümkünse güvenli bir yerde kalın.
5. Heyelan: 3. sınıf hayat bilgisi dersi toprak kayması, yerçekimi etkisiyle eğimli bir yüzeydeki toprağın, kayaçların veya diğer malzemelerin aşağı doğru hareket etmesiyle meydana gelen doğal bir olaydır. Bu olay, genellikle aşırı yağış, erozyon, jeolojik yapılar, bitki örtüsünün yok olması veya insan etkisi gibi faktörlerin etkisiyle tetiklenebilir. Toprak kayması, genellikle yamaçlı bölgelerde, dağlık alanlarda ve erozyona maruz kalan sahil bölgelerinde görülür.

Arkadaşlar, afetlerden korunmanın en önemli yolu hazırlıklı olmaktır. Ailenizle birlikte afet planları yapın, acil durum çantası hazırlayın ve düzenli olarak tatbikatlar yapın. Unutmayın, bilgi ve hazırlık afetlerle başa çıkmanın en iyi yoludur. Güvende kalın!

Etkinlik İçeriğimiz

Öncelikle belirtmeliyiz ki 3. sınıf hayat bilgisi dersiafet ve acil durumlar test pdf içeriklerimizi sınıflarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Özellikle kazanım pekiştirme, ders içi ve ders sonrası değerlendirme, hatırlatma etkinlikleri gibi alanlarda tercih edebilirsiniz.

  • 3. sınıf Hayat Bilgisi dersi trafikte kurallara uyalım konusu için BURAYA,
  • 3. sınıf Hayat Bilgisi trafik işaret ve levhaları etkinlikleri için BURAYA,
  • 3. sınıf Hayat Bilgisi tüm ders içeriklerini görüntülemek için BURAYA,
  • 3. sınıf tüm ders içeriklerini görüntülemek için BURAYA basarak hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

Sitemiz ve Sosyal Medya Kanallarımız

İlköğretim kademesi tüm ders etkinliklerine sitemiz üzerinden erişebilirsiniz. Aynı zamanda bizleri sosyal medya platformları üzerinden  takip ederek en yeni çalışmalarımız hakkında ilk siz haberdar olabilirsiniz.

3. sınıf hayat bilgisi dersi afet ve acil durumlar çalışma sayfası  ile ilgili hazırladığımız çalışmayı indirmek için aşağıdaki butona tıklayınız.

Bizi instagram’dan takip etmek için tıklayınız.

Telegram kanalımıza katılmak için tıklayınız.

Facebook adresimizi takip etmek için tıklayınız.