2. Sınıf Çıkarma İşlemi

2. sınıf çıkarma işlemi, 2. sınıf onluk bozarak çıkarma işlemi ve 2. sınıf onluk bozmadan çıkarma işlemi alt başlıklarından oluşmaktadır. 2. sınıf çıkarma işlemi konu anlatımında ikisine de değineceğiz. Ayrıca hazırladığımız çalışma sayfaları 16 sayfadan oluşmaktadır. Son olarak hazırladığımız çalışmaları sayfanın altında bulunan indir butonuna tıklayarak kolayca indirebilirsiniz.

2. sınıf çıkarma işlemi, 2. sınıf onluk bozarak çıkarma işlemi, 2. sınıf çıkarma işlemi etkinlikleri 2. sınıf çıkarma işlemi çalışma kağıdı, 2. sınıf çıkarma işlemi onluk bozma, 2. sınıf çıkarma işlemi konu anlatımı

Çıkarma işlemi çalışmaları ilk olarak onluk bozmadan çıkarma işlemleri ile başlamaktadır. İlk sayfamızda 20 adet örneğe yer verdik. Böylelikle öğrenciler iki basamaklı sayılar çıkarma işlemini bol bol yaparak özümseyeceklerdir. Sonraki sayfada da benzer çalışmalar bulunmaktadır. Daha sonra 2. sınıf onluk bozarak çıkarma işlemi etkinlikleri yer almaktadır. Bu etkinliklerde işlemlerin üstüne oluşan yeni sayılar için yuvarlaklar koyduk. Böylece öğrenciler çıkarma işlemini daha kolay bir şekilde yazıp çözecektir. Daha sonra bol bol onluk bozarak çıkarma işlemi çalışmaları ile pdf dosyamız devam etmektedir.

Çıkarma işleminin öğretiminde yaşanan en büyük sıkıntılardan biri onluk bozma ve bozmama durumlarının karışmasıdır. Bundan dolayı çıkarma işlemi çalışmalarını karışık olarak da hazırladığımız çalışma sayfaları bulunmaktadır. Bu çalışma sayfaları sayesinde öğrencilerin konuyu ne kadar iyi öğrendiklerini anlayabilirsiniz.

Çıkarma işleminde azalma ve eksilme kavramları üzerinde durulmalıdır. Çünkü ilerleyen konularda problem çözümü yapılırken bu kavramları iyi öğrenmiş olan öğrenciler problemleri kolay bir şekilde çözebilecektir.

2. Sınıf Onluk Bozmadan Çıkarma İşlemi:

Onluk bozmadan çıkarma işlemi etkinlikleri, çıkarma işleminin en kolay aşaması olarak adlandırılabilir. Her ne kadar kolay bir aşama olsa da dikkat edilmesi gereken noktalar ve işlem aşamaları vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Kareli matematik defteri kullanmaya özen gösterip her kareye bir sayı gelecek şekilde düzgün yazmak,
  • Sayıları alt alta yazarken onluk ve birliklerin aynı hizada olmasına özen göstermek,
  • Büyük sayıdan küçük sayının çıkacağını kavrayıp büyük sayıyı yukarı yazmak,
  • Birler ve onlar basamaklarını kendi aralarında işleme sokmak gerekir.
2. Sınıf Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi

Onluk bozarak çıkarma işlemi kısaca eldeli toplama işleminin sağlaması şeklinde özetlenebilir. Ayrıca çıkarma işlemi yapılırken birler basamağında yukarıda yazan sayıdan aşağıda yazan sayı büyük olduğunda işlem “komşudan onluk alma” ile devam eder, sayıya 10 eklenir ve aşağıdaki sayı çıkartılır. Bu şekilde “eksilen” kısmında birler basamağı artarken onlar basamağı azalır.

2.Sınıf Matematik dersi için hazırlamış olduğumuz tüm içerikleri incelemek için tıklayınız.

Bizi instagram’dan takip etmek için tıklayınız.

Telegram kanalımıza katılmak için tıklayınız.

Facebook adresimizi takip etmek için tıklayınız.